top of page

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δημιουργούμε πραγματικές συνθήκες Τουριστικής Ανάπτυξης

1

Αναδεικνύουμε την χερσόνησο της Παναγίας σε πρότυπο Τουριστικό Προορισμό. Δημιουργούμε διπλό δακτύλιο στην χερσόνησο όπου εντός του πρώτου δακτυλίου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση οχημάτων πλην των κατοίκων και οχημάτων εφοδιασμού (για συγκεκριμένες ώρες). Εντός του δευτέρου δακτυλίου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία και στάθμευση παντός οχήματος πλην των ηλεκτροκινήτων και των κατοίκων που διαθέτουν ιδιόκτητο χώρο στάθμευσης καθώς και των οχημάτων ΑμεΑ, ταξί και έκτακτης ανάγκης. Για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των τουριστών  εντός του δακτυλίου αυτού θα υπάρχει δημοτική συγκοινωνία, μέσω του αρμόδιου γραφείου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, με ηλεκτρικά οχήματα.   

2

Προχωρούμε σε ανάπτυξη του λιμενίσκου των Σφαγείων μέσω του Δημοτικού Λιμενικού γραφείου και προσελκύουμε ιδιωτική επένδυση για την δημιουργία και λειτουργία υδατοδρομίου στην περιοχή με δρομολόγια προς νησιά του Αιγαίου και ηπειρωτικούς προορισμούς.

3

Υλοποιούμε την Ψηφιακή Αναπαράσταση της Μάχης των Φιλίππων και της έλευσης του Αποστόλου Παύλου στο λιμάνι της Νεάπολης και στην περιοχή και προχωρούμε σε δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Μάχης των Φιλίππων σε δημοτικό ακίνητο στην περιοχή των Κρηνίδων, πλησίον του Πηλοθεραπευτηρίου.

4

Αξιοποιούμε και προβάλουμε τις σύγχρονες μονάδες υγείας και ευεξίας του Δήμου μας στα πλαίσια του Τουρισμού Υγείας με την δημιουργία και Προβολή σε ασφαλιστικούς οργανισμούς και Ταμεία Υγείας του «Φιλιππήσιου Άξονα Υγείας» (Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας- Κέντρο Αποκατάστασης Λυδία - Νεφρολογικό Ακέσιος - Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων κ.α.).

5

Δημιουργούμε θεματικές διαδρομές εντός πόλης (Διαδρομή του Καπνού, Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, Μεχμέτ Αλή) ώστε να μπορέσουμε αποτελεσματικά να αξιοποιήσουμε τους επισκέπτες κρουαζιέρας ώστε να μένουν μέσα στην πόλη και να μην φεύγουν για άλλες εκδρομές ειδικά σε όμορους Δήμους, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

6

Προχωράμε μέσω στρατηγικού σχεδιασμού στην διασύνδεση του αεροδρομίου Μέγας Αλέξανδρος με αεροδρόμια σε αγορές στόχους προσελκύοντας απευθείας αεροπορικές συνδέσεις.

10

Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων: Επενδύουμε σε σύγχρονο εξοπλισμό    επεξεργασίας του ιαματικού πηλού και τυποποίησή – προώθησή του.

11

Προχωράμε σε δημιουργία φορέα διαχείρισης τουριστικού προϊόντος (DMO).

12

Αξιοποιούμε το ύψωμα «Σταυρός» στα πρότυπα διάσημων τουριστικών επισκέψιμων τοποσήμων του εξωτερικού.

7

Αξιοποιούμε το κτίριο «Διόνυσου» με τη λειτουργική μετατροπή του σε κομβικό σημείο προβολής της Αρχαίας αλλά και της Νέας Εγνατίας (Κέντρο υποδοχής και πληροφόρηση επισκεπτών αναψυκτήριο – καφέ, προώθηση τοπικών προϊόντων).

8

Δίνοντας έμφαση στην προβολή και προώθηση της πλούσιας Πολιτιτικής – Θρησκευτικής και ιστορικής κληρονομιάς αλλάζουμε στο τουριστικό μας λογότυπο, με το οποίο προβαλλόμαστε παγκοσμίως, το λεκτικό σημείο του από «ΚΑΒΑΛΑ» σε «ΚΑΒΑΛΑ- ΦΙΛΙΠΠΟΙ».

9

Δημιουργούμε πολιτιστικό κέντρο στις Κρηνίδες και συνεργασία με την Μητρόπολη Φιλίππων για την λειτουργία του εντός του συνεδριακού κέντρου Λυδίας. 

13

Αναπτύσσουμε τον Προσκυνηματικό τουρισμό σε συνεργασία με τον αδελφοποιημένο Δήμο Νυρεμβέργης.

14

Αναδεικνύουμε τον Ζυγάκτη ποταμό και τον «συνδέουμε» με τον μύθο της αρπαγής της Περσεφόνης.

15

Ουσιαστική υποστήριξη του έργου των αρχαιολόγων για την σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρόνο αξιοποίηση του Ντικιλί Τας , με παράλληλη ανάπλαση της γύρω περιοχής και οργάνωση χώρου φιλοξενίας καλλιτεχνικής δημιουργίας

16

Δημιουργία γαστρονομικής ταυτότητας και ενέργειες προώθησης της γαστρονομίας στη

ΔΕ Φιλίππων.

17

Κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων με σταθμούς ανάπαυσης , πού θα αποτελέσει πόλο ελξης για όσους αγαπούν αυτό το μέσον μετακίνησης και άθλησης.

18

Ανάπλαση μονοπατιού Παλαιάς Καβάλας και κατασκευή πάρκου περιπέτειας στην απόληξη αυτού.

19

Αμεση αξιοποίηση του υψώματος

Πρ. Ηλία στους Φιλίππους για την ανάδειξη των βραχογραφιών της συγκεκριμένης περιοχής  και επανασχεδιασμός και ανακατασκευή της δημοτικής υποδομής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. 

bottom of page